CMS Headers aanmaken

U kan op elke pagina zelf een header plaatsen. Een header is een hoofdingsfoto bovenaan de pagina die de site grafisch aantrekkelijker maakt.

Zorg bij de fotokeuze van de headers dat uw logo de hoofdzaken niet te veel verstopt.

Headers toevoegen en bewerken doen we in de CMS op de respectievelijke tab “headers”.

Klik vervolgens op “nieuwe header toevoegen”:

U kan hier uw header een naam geven, een kleur kiezen en de hoogte instellen van de header. (tip: best tussen 250 en 300 px maar hier bent u natuurlijk vrij in)

De kleur die u kiest, is zichtbaar links en rechts van de header. (tip: hou best dezelfde kleur aan om uw site rechtlijnigheid te geven). Vergeet niet op te slaan.

Nu moet u nog een foto(‘s) toevoegen. Klik hiervoor op het blauwe cijfer in het overzicht van de headers.

Hier kan u via “kies bestand” uw header uploaden. (tip: neem grote foto’s zodat het makkelijker is om te bewerken en zo bent u zeker dat de headerruimte goed gevuld wordt)

Na opladen krijgt u een scherm waar de header getoond wordt om te bewerken. Wat tussen de blauwe stippellijnen staat, zal de uiteindelijke header zijn. U kan de foto vastnemen en naar boven of beneden schuiven. Rechts kan u ook een beetje in of uitzoomen, mocht de header aan de rechterkant een leegte geven.
Belangrijk! Een header is een verzameling van foto’s, u kan dus in één header verschillende foto’s plaatsen, welke dan in rotatie op de gekozen pagina worden weergegeven. U mag natuurlijk ook slechts één foto in de header zetten.

Klik op “bewaar” en de header wordt in verkleinde versie weergegeven. Indien u deze wil herbewerken, gewoon even op dubbelklikken. Wilt u deze verwijderen, met de muis over de foto bewegen en op het rode kruisje klikken.