Mail naar helpdesk

U heeft een probleem vastgesteld en u mailt naar de helpesk om dit euvel aan te kaarten. Hoe duidelijker en hoe meer info u ons geeft, des te sneller kunnen wij achterhalen waar het probleem zich bevindt en een oplossing bieden.

*Indien het gaat om panden van portaalsites, is het belangrijk van steeds de volledige link mee te sturen of de nummer (ID) van het zoekertje.

*Indien er panden ontbreken/niet goed staan op Zimmo is het gemakkelijk als we weten over welke panden het gaat. U kan dan ook vanuit max-immo bovenaan de link van het pand kopieren en mee doorsturen.

*Indien er bugs zijn op uw site is het best ons een screenshot te sturen. (knop print screen-prt scr op uw toetsenbord en dan rechtermuisknop-plakken in de body van uw mailtje)

*Indien u in max-immo een bug heeft gezien, gelieve zo gedetailleerd mogelijk alle stappen die u heeft gedaan om deze bug tegen te komen weer te geven.

(bijvoorbeeld: portefeuille->mijn kantoor->pand Voorbeeldstraatstraat nr 4 ->"kies bestand"->hier krijg ik de volgende foutmelding->(screenshot)

Kortom, hoe meer links, screenshots, concrete info u ons geeft, hoe minder wij moeten terugmailen met de vraag ons nog meer info te verschaffen en kunnen wij snel aan de slag.

Op een goede samenwerking! 🙂

Max-Immo Helpdesk