Outlook 2003

Microsoft Office Outlook 2003 en eerdere versies van Outlook

1. Start Outlook.
2. Klik in het menu Extra op E-mailaccounts.
3. Selecteer in het dialoogvenster E-mailaccounts de optie "Een nieuwe emailaccount toevoegen" en klik op Volgende.
4. Klik in het dialoogvenster Servertype op POP3 en klik op Volgende.
5. Voer in het dialoogvenster E-mailaccounts de vereiste gegevens in aan de hand van de volgende richtlijnen:

• Gebruikersgegevens

• Uw naam: geef uw volledige naam op of de kantoornaam
• E-mailadres: vul hier het e-mailadres in dat u van ons ontvangen heeft.

• Aanmeldingsgegevens

• Gebruikersnaam: vul hier ook het e-mailadres in dat u van ons ontvangen heeft.
• Wachtwoord: vul hier het paswoord in dat u van ons ontvangen heeft. Dit is hoofdlettergevoelig, dus typ het op identiek dezelfde manier over.
• U kunt het selectievakje inschakelen om ervoor te zorgen dat Outlook het wachtwoord van uw e-mailaccount onthoudt.

• Serverinformatie

• Server voor inkomende e-mail (POP3): mailserver.spiritus.be.
• Server voor uitgaande e-mail (SMTP): geef de naam op van de server voor uitgaande e-mailberichten. Dit is en blijft dat van uw internetprovider.
Bijvoorbeeld: uit.telenet.be / relay.skynet.be / enz

• Klik op Accountinstellingen testen. Dit is een nieuwe mogelijkheid in Outlook.

Hiermee opent u een dialoogvenster waarin u kunt zien hoe de configuratie die
u zojuist hebt ingevoerd, wordt getest. Alle fasen van de testprocedure worden
stapsgewijs weergegeven. Als alles correct ingevoerd werd krijgt u overal
groene vinkjes te zien.

Let wel: zolang de domeinnaam nog niet werd overgenomen door Spiritus zal u
een foutmelding krijgen. nl.: de inkomende mailserver werd niet gevonden.
Maar dit is niet erg, want het mailadres moet al in outlook staan, om te
vermijden dat wanneer we de domeinnaamoverdracht starten, u mails blijft
ontvangen.