Foto’s verkleinen

Bewerk uw logo of foto’s online

Ondertussen bestaan er reeds tal van foto editors waarmee u gemakkelijk foto’s kan bewerken. Het voordeel is nu dat ze ook online beschikbaar zijn en u dus geen programmma dient te installeren om uw foto te kunnen bewerken.
Een voorbeeld van een gratis online editor is www.pixlr.com.
Klik op ‘open image from computer’ en open de foto of het logo dat u wenst te verkleinen.

Foto uitsnijden en verkleinen naar het juiste formaat

Foto uitsnijden:
Selecteer de regio van de foto die je wil gebruiken op de website.

KLIK FOTO

Klik in de menubalk op ‘Image’ -> ‘Crop’.
KLIK FOTO

Foto verkleinen

Gewenst formaat logo: breedte (width) = 282 pixels en hoogte (height) = 117 pixels
Gewenst formaat hoofding: breedte (width) = 626 pixels en hoogte (height) = 117 pixels

Klik op op ‘Image’ -> ‘Image size’ om de grootte van de foto aan te passen.
Verander de hoogte (height) naar 117 pixels en klik op OK.
KLIK FOTO

De foto slaat u op door op ‘File’ -> ‘Save’ te klikken en de gewenste naam in te vullen.
KLIK FOTO